Hart voor Paarden

Tessa Isabella Ottenhof

Hippische Influencer

geboren 07 februari 2008.

Blog

2020-08-05

Ook paardenmeisjes en -jongens bewegen te weinig

Zelfs als je denkt dat je kind voldoende beweegt, hoeft dat nog niet zo te zijn.

Toen Tessa 1 jaar was hebben we de tuin verbouwd, we hebben er een speeltuin van gemaakt, want Tessa moet bewegen. Beweegt ze niet, dan wordt ze irritant en lastig. Ik zie het als energie in goede banen leiden, andere zullen denken aan ADHD. Tes heeft gewoon altijd al energie voor 10 gehad en verder is ze best normaal.

Inmiddels 10 jaar later zag ik Tes nog steeds als een bijzonder actief kind. Elke dag naar de manege, zelden te lui om even een boodschap voor je te doen of de hond uit te laten. Ik merkte wel dat ze iets vaker “nee” zei als ik vroeg of ze iets wilde doen, maar vroeger zei ze 100% van de tij “ja” en nu 85%. Vind ik voor een puber in wording nog steeds heel erg netjes.

Ik heb dan ook het idee dat ik een heel actief kind heb, dat dus ook meer dan genoeg beweegt….

Tes wilde heeeeeeeel erg graag een Apple Watch en ik zei “nee” ik heb er zelf 1 en het is een duur apparaat, het lijkt me een kwetsbaar ding en ik vind Tes daar dus te klein voor. Tes ging sparen, maar bij toeval kwam er een Apple Watch 4 op ons pad. Omdat ik er al 1 heb en er valdetectie in zit heb ik die aan Tessa gegeven. Ze wilde het zo graag, ze werkt hard voor Hart voor Paarden en soms is het dan misschien onzinnig, maar het kwam zo uit. Tes een Apple watch en nog wel de Nike versie ook. Kind helemaal blij. Mama ook blij, want als ze nu van haar pony valt en ik zie dat niet krijg ik een melding op mijn Apple Watch. Ideaal, kan ik Verona afzadelen terwijl Tes nog uitstapt of zo.

De Apple Watch heeft verschillende functies, zo heb je ringen die bijhouden of je wel genoeg beweegt, traint en staat en je kunt er ook wedstrijden mee doen. Je daagt elkaar uit om een bepaalde hoeveelheid te bewegen, dat deed ik al met Kim (die heeft zelf ook een Apple Watch) en ik merkte dat zowel Kim als ik heel veel moeite moesten doen om de punten binnen te halen met bewegen. Kim rende rondjes door de bak, ik bleef de hond uitlaten.

Tes daagde mij ook uit voor die wedstrijd en ik dacht ik doe wel mee, maar winnen zal ik niet. Een week lang moet je elke dag goed bewegen, Hoe hoger het percentage van je Activiteit-ringen, hoe meer punten je verdient. Je kunt maximaal 600 punten per dag verdienen. Ik dacht Tes wint dat makkelijk…. Ik heb het bijna niet bijgehouden, omdat ik de ringen vullen voldoende vind per dag, maar Tes liep als een stress kip door het huis de trappen op en af te rennen, de hond wilde niet eens meer naar buiten zo vaak nam Tes haar mee en Bella snapte echt niet waarom Tessa rondjes door de paddock aan het rennen was, maar was wel zo sociaal om mee te rennen.

Einde van de week, wat denk je? Tessa had verloren van mij. Ik beweeg dus meer op een dag dan Tessa…

Tes is nogal competitief ingesteld, dus die was teleurgesteld en boos op zich zelf. Wat ik echt erg vond, is dat zelfs haar gewone ringen volmaken dus helemaal niet zo makkelijk voor haar is. Ondanks de gym op school, het naar school fietsen en dat ze een pony heeft, geeft dus geen garantie voor genoeg bewegen…

Na wat extra onderzoek ben ik er achter gekomen, dat zowel ik als Tessa eigenlijk nog veel te veel bezig zijn met schermen. Ik beweeg dan wel genoeg, maar ervaar nog steeds teveel stress. Wat blijkt, al die meldingen op je telefoon en computer zorgen de hele dag ervoor dat je afgeleid wordt en dat je echt serieus minder doet. Voor Tessa en mezelf heb ik op mijn Iphone schermtijd ingesteld. Dat betekend dat Tessa van 20:00 uur tot 07:00 uur niet op haar telefoon kan. Ik van 21:00 tot 07:00 uur. Daarnaast heb ik ingesteld dat Tes maar 2 uur per dag toegang heeft tot games op haar telefoon.

Wat gebeurde er na het instellen van dit alles?

Juist, Tes heeft haar kamer helemaal opgeruimd,  haar huiswerk is ruim op tijd af en haar ringen zijn nu wel vol.

Rick - 15:16:49 | Een opmerking toevoegen


 
 
 
 
E-mail