Hart voor Paarden

Tessa Isabella Ottenhof

Hippische Influencer

geboren 07 februari 2008.

Blog

2016-10-03

Wedstrijden

Kim en Rebecca.jpg
Het was zo ver, samen met een stalgenoot had ik afgesproken voor de lol te starten per 1 oktober 2016. Helaas kreeg mijn stalgenoot een blessure dus die start per 1 november.
Zaterdags lekker ingevlochten en zondag de proeven gereden. De vrijwilligers hadden alles weer netjes in orde gemaakt, we hadden een vriendelijke jury en Verona en ik communiceerde. Mijn dag leek niet meer stuk te kunnen.

Bij de uitslag kreeg ik mijn protocollen en daar stond niets op dat ik niet verwacht had. 
“Impuls” stond een aantal keren genoemd en dat klopt. Verona accepteert eindelijk dat ik het tempo bepaal en als ik dan vergeet haar uit te leggen dat ze vanaf haar achterhand naar voren moet, dan hebben we gebrek aan impuls. Maar hé, we racen niet meer door de bak en ik bepaal het tempo, hoe gaaf is dat?!

“Tong eruit” staat er ook veel op, een aanleuningsprobleem. Doordat ik Veroon niet steeds in de goede aanleuning weet te houden, komt haar tong eruit. We werken er aan en ik ben er echt van overtuigd dat het helemaal goed komt.

Ik had wel 1 fout die echt suf was, vanuit draf naar galop heb ik terug gewerkt, wat betekend dat ik mijn handen naar mijn buik trok om te proberen het tempo te controleren. Werkt voor geen meter en is gewoon niet handig. Er waren ook nog een paar schoonheidsfoutjes, kan ik ook mee aan de slag.

Helemaal tevreden loop ik terug naar stal en een stalgenootje vraagt geïnteresseerd naar mijn punten. 173,5 voor de eerste proef en 167 voor de tweede. O, jammer is haar reactie… Even later een ander stagenootje die helemaal mijn punten niet wil weten, maar graag haar punten wil vertellen, stelt dezelfde vraag welke punten had je. Ik vertel ze en haar reactie was, ach volgende keer beter, mijn punten zijn….
Zo heb ik een keer of 10 mijn punten verteld en iedereen leek teleurgesteld of leek te vinden dat ik teleurgesteld moest zijn. 

Tijd voor zelfreflectie, want ik was juist blij!
Ben ik gek dat ik blij ben met een fijne dag en een wedstrijd die naar wens is verlopen of is het zo dat je teleurgesteld dient te zijn als je geen winstpunten rijdt? Misschien kun je hier nog 10 reflectiepunten aan toevoegen hoor, maar dit was wat ik ervan maakte. Al denkend open ik Facebook en zie die uitslagen van andere combinaties voorbij komen, prachtige punten en allemaal vergezeld van een foto van protocollen en veruit de meeste foto’s van protocollen met rozetten. Ik zoek wat verder en zie geen foto’s van protocollen zonder lintjes en al helemaal niet zonder winst…..
Zouden al die combinaties geen fijne dag gehad hebben, niet blij zijn en ook niet trots zijn op hun prestaties? 

Ja het is een jurysport met punten, maar ergens vind ik het wel jammer dat het erop lijkt dat je teleurgesteld zou moeten zijn als je lol met je knol hebt gehad…

Mijn protocollen lezen?
Hier zijn ze!
proef B 2 oktober niet op zijn kop.pdf

Rebecca - 14:00:36 @ Wedstrijden | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored. 
 
 
 
E-mail