Hart voor Paarden

Tessa Isabella Ottenhof

Hippische Influencer

geboren 07 februari 2008.

Blog

2020-08-05

… Geen Haat

“Geen Haat” is in de spreektaal van Nederland terecht gekomen. Stop er mee!

….. geen haat
Als YouTuber, influencer of hoe je het ook wilt noemen, krijg je veel reacties op zo ongeveer alles wat je doet. Aller eerst DANK JE WEL!

Hoe gaaf is het dat jij de tijd hebt genomen om naar ons te kijken en dan ook laat weten wat je ervan vond! Voor ons heel waardevol, want zo weten we of we het goed doen of dat we dingen aan moeten passen.

Er is wel 1 ding dat ik HAAT en dat is een reactie met… Je raadt het al “geen haat”.

Een paar voorbeelden, deze komen van YouTube af, maar ik kan ook zo een hele selectie van TikTok (p.s. volg je ons daar al?) Instagram of Facebook af halen.

Daar komen ze:

“Is het wel handig om oortjes 8n te hebben op een paard geen haat x”

“Geen haat maar is de frontriem van Blondie niet een beetje aan de grote kant? Het lijkt echt alsof hij heel groot is”

“Bij 1:43 zie je bij het opstappen dat blondie door haar linkervoorbeen zakt… dat komt omdat je zonder krukje opstapt.. totaal geen haat! Maar t is wel fijner voor het paard want zoals je zag zakte blondie door haar been…”

“Erg leuke video ! Kijk altijd met veel plezier. Persoonlijk vond ik het rij gedeelte er niet zo prettig uit zien maar dat komt denk ik omdat het zadel erg veel van de rug afkomt tijdens de sprong.. ik denk zelf dat het zadel niet helemaal goed aansluit maar dat kan mijn kennis zijn. Verder geen haat, gewoon iets wat me opvalt :)”

“Geen haat ofzo. Maar heb van een paar mensen al gehoord dat het hoofdstel is afgeschoven door dat mutsje Ik zou natuurlijk niet willen dat dat bij jullie gebeurt!!”

“Echt super mooie zadels! Ben ik de enige die vind dat het Dekje een beetje aan het zweven op Blondie? (Dit is btw geen haat)”

“Kleine tip zeker geen haat, een staart over de stang is best gevaarlijk want met z’n staart gebruiken ze ook voor evenwicht te bewaren dus door het over de stang te doen hebben ze minder evenwicht ps vind jullie filmpjes altijd super leukk”

“Hey Tessa toppertje ben je dat je dit nu al durft met Blondie! Dit is een tip en totaal geen haat. Misschien helpt het je als je eerst wat vaker een oefenparcoursje doet zonder crosshindernissen. Ik denk dat als je eerst heel veel vertrouwen hebt in zo’n parcoursje dat je dan ook zekerder durft te rijden in zo’n gecombineerd parcours! Ik weet natuurlijk niet of jullie dat al doen buiten de video’s om. Maar oefenparcoursen zijn heel fijn omdat je hem altijd af mag maken en dat heeft mij ook heel erg geholpen! Leuke video en veel succes Tessa”

“Misschien moet tessa met wat meer tempo rijden bij mij helpt dat ook (geen haat)”

“Is dat halster bij Verona aan het begin niet een beetje klein? geen haat ofz alleen vraagje x”

Wat ik zo bijzonder vind is dat het erop lijkt dat ze het positief willen maken door de toevoeging “geen haat”. Dat is toch raar? Wat heeft haat te maken met al deze opmerkingen?

Voor wie het niet weet de definitie van haat is:

Afgunst
Afkeer
Bitter gevoel
Bittere afgunst
Diepe afkeer
Gal
Gemoedstoestand
Gevoel van afkeer
Gevoel van diepe afkeer
Gevoel van vijandschap
Grote afkeer
Hak
Hekel
Jalousie
Nijd
Odium
Piek
Pik
Rancune
Verbittering
Walging
Wraak
(bron www.mijnwoordenboek.nl)

Er zijn uiteraard andere vertalingen, maar deze vond ik handig omdat er zoveel synoniemen voor haat bij stonden.

Hoe is het toch mogelijk dat dit woord in de spreektaal in Nederland zo terecht is gekomen, dat het nu “normaal” is om het te pas en te onpas in een reactie te zetten?

Wij houden van reacties, wij worden blij van reacties, wij worden verdrietig van reacties en zo zijn er vele emoties die wij krijgen van reacties. We vinden het terecht dat er feedback komt, we doen niet alles goed, wij maken ook fouten en dat mag beslist in de reacties, maar doe mij een plezier en gebruik die combinatie gewoon nooit meer als je een reactie bij ons plaats, geen haat ;)

Rick - 15:19:10 | 9 opmerkingen


 
 
 
 
E-mail